پیشگیری و درمان سردرد در طب اسلامی - آیت الله ضیایی

سردرد

سردرد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که انسان با آن روبرو می شود و گاه تا پنجاه و یا شصت مدل سردرد شمرده شده است.

سردرد غالبا به تنهایی بیماری خاصی محسوب نمی شود بلکه علامتی از یک بیماری دیگر است.

شایع ترین نوع سردرد، سردردهای کششی است که به سبب انقباض های عضلانی ایجاد می شود. در این نوع سردردها شخص غالبا به استخر و یا حمام رفته است ولی سر خود را نبسته است که در نتیجه عضلات سر او گرفته می شود و به سردرد منجر می گردد.

نوع دیگر سردرد، سردردهای عروقی یا میگرنی است که تا کنون دوازده تا چهارده نوع سردرد میگرنی شناسایی شده است. این سردرد غالبا در یک طرف سر و یا در دو طرف سر و گاه در تمام سر وجود دارد.

فرم خاصی از میگرن وجود دارد که از پشت گردن تا بالای سر را فرا می گیرد که استفاده از مسکن قوی توصیه می شود. علائم این نوع میگرن عبارتند از:

  • تهوع
  • ترس از نور
  • ترس از آب

این میگرن گاه تا چند روز ادامه دارد و با استرس و بیدار خوابی مکرر و وجود در نور شدید آفتاب تشدید می شود.

برای درمان سردرد مزمن و کهنه می توان از قطره ی سیاه دانه که در بینی چکیده می شود استفاده کرد.

نوع دیگر از سردرد، سردرد ناشی از سینوزیت حاد است که قبل از وضو باید با آب ولرم بینی را شست. اگر بینی کیپ است بهتر است بین دو ابرو را با آب سرد بشوید و آب را در بینی نکند.

سردرد ناشی از آب سیاه و یا افزایش فشار خون (که در صبح بیشتر است و در حالت سجده تشدید می شود.) و یا ناشی از عیوب انکساری یا اختلالات بینایی نیز وجود دارد. سردرد گاه ناشی از بیماری ها دندان و عفونت لثه و پوسیدگی ریشه ی دندان که به عصب رسیده است و مانند آن است.

سردرد گاه ناشی از درد و عفونت گوش است. سردرد گاه برخواسته از بیماری مننژیت است که تعادل مایع در پشت پرده ی مننژ به هم خورده است. چنین افرادی سریع تب می کنند و تب های آنها مزمن و شدید است.

سردرد گاه ناشی از کم خونی شدید است. گاه ناشی از ضعف اعصاب شدید و یا ناشی از افت قند شدید است. سردرد گاه ناشی از افت شدید پلاسمای خون می باشد و گاه برخواسته از تومور مغزی است.

محل وجود درد در سر نیز می توان به پیدا کردن علت ایجاد سردرد کمک کند. سردرد گاه در یک طرف سر، دو طرف آن، پشت سر، پیشانی و مانند آن است. در میگرن، سردرد غالبا یک طرفه و ضربان دار است. سردرد گاه ناشی از تصلب شرائین در مغز است. اگر فرد به هنگام سردرد هم مشکل دوبینی داشته باشد و هم اختلال در تکلم این علامت سکته ی مغزی یا تومور مغزی است.

سردردی که همراه با تب و سفت شدن گردن و تب متناوب باشد علامت مننژیت است. سردردهایی که در صبح ها رخ می دهد و در طول روز بهتر می شود غالبا ناشی از فشار خون بالا است. سردرد صبحگاهی که توأم با تهوع است ناشی از میگرن می باشد.

سردردی که به طور ناگهانی شروع شود و خیلی شدید و غیر قابل تحمل شود دلالت بر خونریزی داخلی در مغز دارد.

سردردهایی که در محیط های بسته ایجاد شود ناشی از کمبود اکسیژن است.

سردردهایی که در پارکینگ ها و گاراژهای تعمیر ماشین ایجاد می شود غالبا به سبب مونواکسید کربن است و اینکه اکسیژن در آن کم می باشد.

گناه و عدم رعایت موازین شرعی اگر در جامعه زیاد شود مردم مبتلا به سردرد ناشی از استرس و ناامنی می شوند.

گاه سردرد ناشی از التهاب زیاد است مثلا فرد مواد نشاسته ای، سرخ کردنی، برنج سفید، سیب زمینی، ماکارونی و مانند آن را زیاد مصرف می کند ولی در مقابل، کاهو سبزی و میوه را به اندازه نمی خورد.

گاه سردرد ناشی از کمبود آب بدن است و گاه ناشی از قند و چربی بالا می باشد.

سردرد گاه ناشی از بد کار کردن کبد است و یا کبدش چرب می باشد و یبوست نیز دارد. برای رفع این مشکلات می تواند از خیار استفاده کند.

سردرد گاه ناشی از صفرای زیاد است یا پمپاژ صفرا ضعیف شده است و یا فرد سنگ صفرا دارد که برای درمان باید از شربت زرشک استفاده کند همچنین از ذغال اخته، سکنجبین، آب انار و شکر سرخ استفاده کند.

برای تقویت کبد می توان روغن سیاه دانه را در بینی چکاند همچنین می توان از کاهو، کلم، آب هویج زرد، کرفس، آب سیب و رژیم انگور استفاده کرد (یعنی هفته ی اول صبح ها یک خوشه انگور یا یک لیوان آب انگور، هفته ی دوم صبح و شب و هفته ی سوم، صبح، ظهر و شب انگور مصرف کنند و بعد کم کم آن را کم کنند.) رژیم انگور شادابی و جوانی و طراوت پوست را به انسان بر می گرداند و بیماری سوزاک را خوب می کند، شیر مادر را زیاد می کند و کم خونی آنمی را خوب می کند. روغن زیتون، کاسنی، آب غوره، آب خیار، سنبل الطیب و آب عناب نیز در تقویت کبد مفید است.

کسی که مشکل کبدی و مشکل سردرد ناشی از التهابات زیاد دارد باید از پنیر، تخم مرغ، چربی های با ترانس بالا، گوست های صنعتی و کنسرو شده، خوراکی های توأم با اسانس شیمیایی، انواع سس ها، غذاهای تند و تیز، شیرینی قنادی ها، ته دیگ، چیپس، سیب زمینی سرخ کرده و اسفناج پرهیز کند.

گاه شکم انسان به اندازه ی هشت تا ده لیتر آب می آورد که به آن بیماری آسیت می گویند در روایات شیعه از آن به حبون نام می برند. این روایت در کافی جلد دوم آمده است و ملا صالح مازندرانی قریب به یک صفحه آن را توضیح داده است.

برای درمان سنگ کبد روز و شک یک قاشق مرباخوری آبلیمو ترش خوب است. همچنین صبح و شب یک استکان آب شلغم که هم سنگ کبد را دفع می کند و هم آسم خفیف را خوب می نماید.

سرطان کبد به سبب سر و کار داشتن مواد پلاستیکی است که در فرش ماشینی و نایلون و امثال آنها وجود دارد که فرد هنگام غذا خوردن دست خود را نمی شوید. سرطان کبد غالبا به سبب دو ماده است که مردم با آنها سر و کار دارند که عبارتند از: کاسینوژن و وینیل کلراید. مثلا کسانی که ناراحتی قلبی یا اگزمای پوستی شدید دارند از دستکش نخی در لمس اشیاء استفاده کنند و هر دو روز یک بار آن را عوض کنند یا لا اقل قبل از غذا دست خود را بشویند.

اگر کسی سرطان خون، معده و کبد دارد که همه موجب درد شدید می شود می تواند سرطان خون خود را با گل همیشه بهار درمان کند به این گونه که دو تا چهار گردم در بیست و چهار ساعت مصرف کند همچنین مصرف صد تا دویست گرم شلغم بخار پز و مصرف روزانه یک پر سیر از داروهای ضد سرطان است.

در کتاب مجموعه ی پزشکی خانواده ترجمه ی دکتر فرهاد همت خواه ص 58 با طب سوزنی بر روی نقطه ی کبدی نکاتی ذکر شده است. نقطه ی یو بی هیجده که به فاصله ی چهار سانتی متر در خط عرضی نسبت به زائده ی خاری نهمین مهره ی سینه ای قرار دارد موجب تقویت کبد و کیسه ی صفرا می شود.

حرارت کبد را می توان با آب سرد که چهار لیوان در بیست و چهار ساعت است درمان کرد. همچنین است مصرف کاهو بدون سس در بین ناهار و شام آن را برطرف کند. همچنین است استعمال سوزن در نقطه ی یو بی نوزده که علاوه بر آن حرارت بدن و عصبانیت بی جا را نیز مداوا می کند. از معده محافظت کرده جریان آزاد انرژی را در مرکز بدن برقرار می کند و بخشی از سردردها را درمان می کند. همچنین در درمان تب و لرز، تورم در زیر بغل، هپاتیت، احساس تلخی در دهان را نیز خوب می کند.

گاه دهان تلخ می شود که به سبب چربی بالا و غذاهای چرب خوردن است و خشک شدن دهان گاه به سبب قند بالا و نوسانی می باشد.

نقطه ی مزبور گلودرد، تهوع، آروغ زدن، یرقان و عرق ریزش بدن و خستگی زودرس و التهاب کیسه ی صفرا را خوب می کند.



:: برچسب‌ها: سردرد , میگرن , طب سنتی , سردرد مزمن , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : آیت الله ضیایی
تاریخ : دو شنبه 21 مهر 1399
درمان سرفه طب سنتی - آیت الله ضیایی

درمان سرفه های خشک


در فصل پاییز میتوانید از میوه خرمالو استفاده کنید روزی یک عدد مصرف شود.
کاسبرگ و دمبرگ آنرا نگه دارید برای فصول دیگر، روزی یک استکان دم کنید و بخورید.


اگر سرفه ها شدیدتر هست از جوشانده گل زوفا یا دم کرده آن استفاده کنید.


اگر سرفه های مزمن چند ماهه است که کهنه شده از ترکیب شکر تیغال (سه مثقال)، گل زوفا (چهار مثقال) و عناب (پنج مثقال) از هر کدام پودر کنید با هم مخلوط کرده، یک قاشق چایخوری داخل آب جوش میریزید ده دقیقه صبر میکنید ولرم که شد قرقره کرده و بعد قورت میدهید
روزی دوبار انجام دهید این دارو بسیار قوی است و درمان اصلی سرفه های مزمن است.



:: برچسب‌ها: درمان سرفه , سرفه های مزمن , طب سنتی , ضیایی , دکتر ضیایی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : آیت الله ضیایی
تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1399
درمان یبوست حاد از نظر طب قرآنی آیت الله ضیایی

درمان یبوست

در صورتی که مبتلا به یبوست حاد هستید از چند روش میشود آنرا درمان کرد:

روش اول:

مربای انجیر یا شربت انجیر را با شیره توت مخلوط کرده و میل کنید. که یک مسهل قوی است.

روش دوم:
سه تا ده سانتی متر فلوس تهیه شود (یک گیاه هست)
داخلش رو با قاشق بتراشید آبجوش روی آن ریخته، هم بزنید و بخورید. این ترکیب خیلی قوی است.

روش سوم:

بصورت روزانه این سبزیجات و میوه ها در سبد غذاییتان باشد:

کاهو بدون سس
سبزی خوردن
لیمو شیرین
پرتقال

روش چهارم:

چهار گیاه استفاده کنید
برگ سنا، برگ کاسنی، گل ختمی سفید، گل ختمی خبازین
اگر خانمی حامله یا در حال شیردهی است برگ سنا حذف شود جای آن گل محمدی بگذارید.
همه را پودر کرده، یک قاشق مربا خوری به همراه یک لیوان آب خورده شود.

 



:: برچسب‌ها: یبوست , یبوست حاد , یبوست مزمن , درمان یبوست , طب سنتی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : آیت الله ضیایی
تاریخ : دو شنبه 7 مهر 1399
درمان خانگی فشار خون بالا در طب قرآنی - حکیم ضیایی

بیان توصیه‌های مصرفی برای درمان فشار خون بالا و پرهیزات لازم برای این بیماری از آیت الله ضیایی

درمان فشار خون بالا با طب سنتی

استفاده از نمک زیاد، خیارشور، مواد غذایی با ترانس چربی بالا، تخم مرغ، انواع کوکوها و بالا رفتن بیش از حد از پله و نردبان باعث افزایش فشار خون می‌شود.

استفاده از سبزی شاهی در کاهش فشار خون مؤثر است، خوردن برگ سداب هر شب قبل از خواب باعث برطرف شدن غدد عفونی، دردهای پهلو، تقویت مویرگ‌ها، کاهش بیماری‌های دردناک و فشار خون می‌شود.

خوردن هر ۸ ساعت یک خوشه انگور یا یک لیوان آب انگور را توصیه میکنم، این میوه علاوه بر کاهش فشار خون، در کاهش نمک سمی خون و افزایش شیر مادر مؤثر است و فعالیت کلیه را بالا می‌برد.

خوردن میوه تمشک روزانه یک مشت، باعث قلیایی شدن خون، کاهش فشار خون و درمان عفونت‌ها می‌شود، توت فرنگی نیز از دیگر میوه‌های مناسب برای درمان فشار و قند خون است.

خوردن میوه ازگیل برای کودکانی که علاوه بر فشار خون و اسهال، عوره خون آن‌ها بالا است، مناسب است.

استفاده از آبلیمو ترش و لیمو شیرین را در فعال‌سازی کلیه‌ها، کاهش فشار خون و بر طرف شدن دانه‌های چرکی پوست مفید است، ساقه و برگ سبزی جعفری نیز در کاهش فشار خون و تأمین آهن بدن مناسب است.

استفاده از جوشانده عناب به همراه عسل را در کاهش فشار خون مفید دانست و ابراز کرد: مخلوط کردن این جوشانده با عسل از ضررهایی که عناب برای کبد دارد، جلوگیری می‌کند.

خانم‌های بارداری که علاوه بر فشار خون، ویار بالایی دارند از سیرابی گوسفند با ماست شیرین کم‌چرب استفاده کنند.

مالیدن آلوورا به همراه سرکه طبیعی به کف پا، برای افرادی که حساسیت پوستی ندارند، فشار خون را تنظیم می‌کند.

استفاده از یک عدد سیب یا انار شیرین بعد از هر وعده غذایی به هضم غذا کمک می‌کند و باعث کاهش فشار خون و تصفیه خون می‌شود.

خوردن ترشک، زغال اخته، تمر هندی بدون نمک، قره‌قروت، میوه گوجه سبز، آلوچه و دم کره چای قرمز را از دیگر مواد خوراکی مؤثر در کاهش فشار خون است و آب آشامیدنی ۲۳ فایده دارد و باعث کاهش فشار خون و رسوب‌گیری رگ‌ها و اندام‌ها می‌شود.

درمان فشار خون بالا در منزل


ورزش کردن نقش بسزایی در کاهش فشار خون دارد و روزانه ۲۰ دقیقه پیاده‌روی، شنای آرام و دوچرخه‌سواری از جمله ورز‌ش‌های مناسب برای کاهش این بیماری است.


خاصیت عسل‌درمانی: عسل طبیعی باعث تنظیم فشار خون، تقویت قلب و جریان خون در بدن می‌شود و از سکته‌های قلبی در انسان جلوگیری می‌کند.


عسل آویشن، عسل زعفران، عسل عناب و عسل رزماری را به ترتیب برای تقویب اعصاب، درمان افسردگی، تصفیه خون و کاهش فشار خون مفید است.


کسانی که ضعف عضلانی دارند خوردن عسل بلوط را توصیه میکنم که این عسل برای کاهش فشار خون، واریس پشت پا و کم‌خونی نیز مفید است.


استفاده ازعسل گندم سیاه در زمان بارداری میزان شیردهی را بالا می‌برد و در درمان بیماری قلبی و عروقی و جبران مواد معدنی بدن مؤثر است.


استفاده از عسل گون برای ترمیم پوست بدن، تنظیم فشار خون، ورم پوروستات، درمان روماتیسم، التهاب مثانه و سنگ‌های ادراری مفید است.


خواص عسل مریم‌گلی برای خانم‌ها: این عسل برای تخمدان و رحم زن مفید است و درمان کمکی برای سرطان رحم و تنظیم عادت ماهیانه است.


استفاده از عسل مرکبات برای درمان بی‌خوابی، تپش قلب، میگرن، کم‌کاری کلیه و تنظیم فشار خون مناسب است و پودر میوه بالنگ به همراه عسل طبیعی قلب را تقویت می‌کند.



:: برچسب‌ها: فشار خون بالا ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : آیت الله ضیایی
تاریخ : چهار شنبه 2 مهر 1399